Het team

Het team van de Friese Zaak bestaat uit studenten Bedrijfseconomie van de NHL Hogeschool en adviseurs van het Ondernemersklankbord.

De studenten

Michael Hemstra
Michael HemstraStudent NHL Hogeschool
Mijn naam is Michael Hemstra. Ik ben 23 jaar en ik woon in Leeuwarden. Geboren en getogen. Op dit moment zit ik in het derde jaar van mijn opleiding bedrijfseconomie op de NHL Stenden Hogeschool. Voordat ik met de opleiding ben begonnen heb ik de opleiding MBO Middenkader bouwfunctionaris afgerond. Tijdens mijn stage wil ik graag meer leren over het ondernemerschap en wat hier bij komt kijken omdat ik zelf ook ondernemerschap in wil. Ik zie er naar uit om tijdens de stage de ondernemers de helpen en mijn boekhoudkundige kennis te verbeteren.
Dolores Vonk
Dolores VonkStudent NHL Hogeschool
Mijn naam is Dolores Vonk. Ik ben 19 jaar en ik woon in Harlingen. Op dit moment zit ik in het 2e jaar van mijn 3-jarige opleiding tot bedrijfsadministrateur aan het Friesland College. Ik loop sinds 15 mei stage bij De Friese Zaak. Tot nu toe verloopt deze periode goed en leer ik veel over het inboeken van administraties. Ik zie erg uit naar het verloop van deze periode omdat ik het leuk vind om mensen te helpen en ze daarmee tevreden te maken. Verder hoop ik mijn administratieve kennis te kunnen verbreden en te kunnen werken aan het verder ontwikkelen van mijn communicatieve vaardigheden. Hier heb ik op een eerdere opleiding en stages al aan kunnen werken, maar het kan altijd verbeterd worden.
Jesse Hiemstra
Jesse HiemstraStudent De Friese Poort
Mijn naam is Jesse, ik ben 17 jaar oud en kom uit de Westereen. Ik zit in het eerste jaar van mijn opleiding bedrijfsadministratie op de Friese Poort in Leeuwarden. Vanaf 13 mei loop ik stage bij De Friese Zaak en ik heb het tot nu toe heel erg leuk want ik vind het goed om te zien hoe het allemaal gaat in een bedrijf. Ik hoop ook dat ik meer werkervaring krijg door deze stage.
Roos Hamed
Roos HamedStudent NHL Hogeschool
Mijn naam is Roos Hamed. Ik ben 25 jaar oud . Ik doe op dit moment de opleiding bedrijfsadministratie. Dat doe ik op ROC Friese Poort. Ik zit in het eerste leerjaar van mijn opleiding en loop stage bij De Friese Zaak. Ik ben erg blij met het De Friese Zaak, want mijn stageplek geeft me veel mogelijkheden om administraties in te boeken. Verder werken we goed samen en ben ik erg blij met mijn collega’s.
Alan Guest
Alan GuestStudent NHL Hogeschool
Ik ben Alan Guest. Ik ben 19 jaar en ik kom uit Sneek. Ik zit nu in het 3e jaar van mijn opleiding bedrijfseconomie aan de NHL hier in Leeuwarden. Ik ben bij De Friese Zaak terecht gekomen omdat ik het leuk vind om mensen in contact te zijn en met cijfers bezig te zijn. Door mijn opleiding weet ik al veel af van boekhouden en het geven van advies. Doormiddel van de stage wil ik mijn boekhoudkundige en adviserende vaardigheden in de praktijk op de proef stellen en uitbreiden. De Friese Zaak biedt hiervoor een goede uitkomst. Ik kijk er erg naar uit om ondernemers te helpen.

De OKB adviseurs

Thera Postma
Thera PostmaRegio voorzitter OKB
PR/Communicatie Notariskantoor
Milly van der Meulen
Milly van der MeulenBusiness organizer - Simply Organized
Thom Hofman
Thom HofmanRegio vice voorzitter OKB
Frans Tjallingii
Frans Tjallingii
Pim Bergsma
Pim Bergsma
Ondernemer, bedrijfskundige
Nico van Batenburg
Nico van Batenburg
Directeur Marnic Uitzendbureau
Theo Douma
Theo Douma
Bertus Bosma
Bertus Bosma
MKB adviseur, bedrijfsfinancieringen,
ondernemerscoach/klankbord, bancaire achtergrond
Niko Ruiter
Niko Ruiter
Projectmanager
Jan Klaver
Jan Klaver
Gedreven ondernemer met (praktische) ervaring in zowel kleine als grote bedrijven,
Detailhandel, MKB en (Semi)Overheid.