Het team: studenten

Het team van de Friese Zaak bestaat uit studenten Bedrijfseconomie van de NHL Hogeschool en adviseurs van het Ondernemersklankbord.

De studenten

Anish Jalimsing
Anish JalimsingStudent NHL Hogeschool
Tijdens mijn opleiding bedrijfseconomie heb ik veel geleerd over de financieel-economische bedrijfsvoering van een onderneming en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben zeer nieuwsgierig om te zien hoe hiermee in de praktijk wordt omgegaan. De Friese Zaak is voor mij dan ook de ideale plek om mijn opgedane kennis in praktijk te brengen en daarbij ook mijn communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen. Het feit dat ik hiermee een bijdrage kan leveren aan het wegnemen van de zorgen voor ondernemers spreekt mij erg aan.

Ik verwacht dat mijn stageperiode bij De Friese Zaak een leuke, leerzame ervaring zal worden.

Michael Beintema
Michael BeintemaStudent Friesland College
Mijn naam is Michael Beintema, ik ben 23 jaar en woon in Hallum. Op dit moment zit ik in het derde en tevens laatste jaar van de opleiding Bedrijfsadministrateur aan het Friesland College. Sinds 18 november 2018 loop ik stage bij De Friese Zaak.
Wat ik zo leuk vind aan deze stage is dat je echt iets kunt betekenen voor een klant. Zij zitten soms in benarde situaties waardoor hulp een erg goede uitkomst is. Het geeft mij voldoening wanneer een klant blij is dat ik kan helpen.
Door ervaring die ik op eerdere stages en opleidingen heb opgedaan, zoals bewind voering en veel workshops over communicatie- en sociale vaardigheden, kan ik de klant in het hele proces goed te hulp staan.
Melina Koning
Melina KoningStudent NHL Hogeschool
Mijn naam is Melina Koning. Ik ben 23 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Leeuwarden. Momenteel zit ik in het tweede en tevens laatste jaar van de opleiding Bedrijfseconomie (Ad) op de hogeschool NHL Stenden. Voordat ik begon met mijn hbo-opleiding heb ik de mbo-opleiding Bedrijfsadministrateur afgerond op de ROC Friese Poort.
Ik wil de kennis die ik heb opgedaan, tijdens mijn studie en op mijn eerdere stages, graag gebruiken om de ondernemers te ondersteunen en te adviseren. Ik zie er heel erg naar uit om tijdens de stage bij De Friese Zaak contact te leggen met de ondernemers, mijn boekhoudkundige kennis te verbreden en mijn communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen.
Jorn van der Weg
Jorn van der WegStudent NHL Hogeschool
Mijn naam is Jorn van der Weg, 25 jaar oud. Ik woon sinds 2011 in Leeuwarden en ben op dit moment al vier jaar werkzaam bij de belastingdienst. In mijn vrije tijd ben ik vaak buiten te vinden. Van het fotograferen van planten en dieren, tot het bijhouden van mijn moestuin in Goutum met een drietal vrienden.

Op dit moment zit ik in mijn tweede en tevens laatste jaar van de opleiding bedrijfseconomie A.D. Via de NHL (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden) ben ik met De Friese Zaak in contact gekomen. Het concept sprak mij direct aan.

Tijdens mijn stage wil ik mijn boekhoudkundige kennis versterken en hoop ik met mijn opgedane ervaring bij de belastingdienst de cliënten van De Friese Zaak zo goed mogelijk te adviseren en te informeren.

De OKB adviseurs

Thera Postma
Thera PostmaRegio voorzitter OKB
PR/Communicatie Notariskantoor
Milly van der Meulen
Milly van der MeulenBusiness organizer - Simply Organized
Thom Hofman
Thom HofmanRegio vice voorzitter OKB
Frans Tjallingii
Frans Tjallingii
Pim Bergsma
Pim Bergsma
Ondernemer, bedrijfskundige
Nico van Batenburg
Nico van Batenburg
Directeur Marnic Uitzendbureau
Theo Douma
Theo Douma
Niko Ruiter
Niko Ruiter
Projectmanager
Bertus Bosma
Bertus Bosma
MKB adviseur, bedrijfsfinancieringen,
ondernemerscoach/klankbord, bancaire achtergrond
Jan Klaver
Jan Klaver
Gedreven ondernemer met (praktische) ervaring in zowel kleine als grote bedrijven,
Detailhandel, MKB en (Semi)Overheid.